Jak blokovat konkrétní aplikace v iPhone

Rodičovskou kontrolu nebo omezení můžete použít vypnutím některých aplikací pro iPhone a výběrem povolených aplikací pro hodnocení podle věku, aby vaše děti mohly používat aplikace a funkce, které chcete použít, a blokovat ty, od kterých chcete, aby byly daleko od nich. V systému iOS 12 je k dispozici také další funkce „Čas obrazovky“ pro konkrétní aplikace, které byste raději nechtěli trávit celý den.



Zde je návod, jak můžete blokovat konkrétní aplikace pro iPhone a iPad:



  1. Na domovské stránce otevřete Nastavení.
  2. Přejděte dolů a klepněte na „Obecné“.
  3. Přejděte dolů a klepněte na „Omezení“. Tím se otevře nabídka Omezení. Pokud jsou omezení již zapnutá, budete muset zadat omezení pro omezení (odlišné od bezpečnostního kódu).
  4. V horní části klepněte na „Povolit omezení“. Budete vyzváni k vytvoření nového čtyřmístného kódu pro omezení.
  5. Vytvořte nový Pass-code omezení. Kdykoli vstoupíte do nabídky Omezení, musíte zadat heslo Omezení. Bude vás požádat o potvrzení hesla znovu zadáním.
  6. Vyhledejte nadpis „ALLOW“ v horní části nabídky Omezení. Zobrazí se vám všechny skladové aplikace, které můžete blokovat v iPhone nebo iPad. Posunutím zeleného přepínače do polohy Vypnuto zablokujete požadovanou skladovou aplikaci. Některé služby, jako je instalace aplikací a nákupy v aplikaci, můžete zakázat.
  7. Přejděte dolů a pod hlavičkou povoleného obsahu klepněte na „Aplikace“. Zobrazí se všechna věková hodnocení použitá v App Store.
  8. Vyberte věkové hodnocení, které chcete povolit pro všechny aplikace. Všechny aplikace, které jsou již nainstalovány a jsou nad vybraným hodnocením, budou smazány a nebudete moci instalovat žádné nové aplikace nad tímto hodnocením. Zde máte několik možností, které zahrnují: „Nepovolit aplikace“, „4 +“, „9 +“, „12 +“, „17+“ a „Povolit všechny aplikace“. Jakmile vyberete možnost „Nepovolit aplikace“, budou všechny nainstalované aplikace odstraněny a nebudete moci instalovat žádné nové aplikace.
  9. Nyní vlevo nahoře klepněte na tlačítko Zpět v části Omezení. Uloží všechna nová nastavení a vrátí vás zpět do nabídky Omezení.