(Průvodce) Jak odstranit historii vyhledávání na Facebooku zcela z protokolu aktivit

(Průvodce) Jak odstranit historii vyhledávání na Facebooku zcela z protokolu aktivit

Mnohokrát zapomínáme, co jsme hledali na Facebooku, jaké obrázky a příspěvky se nám líbili, jejichž časovou osu jsme psali atd., Ale Facebook nikdy nezapomene. Facebook si pamatuje každý jednotlivý detail, ať už velký nebo malý, a všechny je uloží do „protokolu aktivit“. Přestože je nastavení ochrany osobních údajů nastaveno tak, že je vidíte pouze vy, můžete se ocitnout v nepříjemné situaci, pokud se například někdo zasekne na váš účet. Budou moci vidět vše ve vašem „protokolu aktivit“ a to může být něco, z čeho bude některý z nás velmi nepříjemný.



Měli byste také vědět, že „Protokol aktivity“ jde až zpět, když jste začali používat Facebook. Obsahuje vše, co jste možná hledali. Chcete-li být v bezpečí, zejména pro jednotlivce, kteří nechtějí, aby jejich činnosti byly sledovatelné na Facebooku, Innov8tiv Magazine vám ukáže, jak smazat všechna vaše vyhledávání na Facebooku nebo jen vyhledávání, o kterých nechcete, aby ostatní věděli. Je to vlastně možnost, která byla vždy na Facebooku, ale většina lidí o ní ví velmi málo. Následuje podrobný návod, jak na to:



  • Krok 1: Přihlaste se ke svému účtu Facebook a klikněte na ikonu „ve tvaru ozubeného kola“ v pravé horní části obrazovky. Toto je oblast Nastavení.
  • Krok 2: V seznamu možností klikněte na „Protokol činnosti“.

delete fb history step 2

  • Krok 3: Nyní byste měli být na nové stránce. Na levé straně obrazovky je seznam možností. Možnost „Vyhledat“ se nachází v dolní části a klikněte na ni. Přímo vedle možnosti „Vyhledat“ se zobrazí rotující kruh a vaše vyhledávání se otevře.
  • Krok 4: Nyní jste v hlavní nabídce historie vyhledávání. Jedna položka může být smazána najednou kliknutím na ikonu „Odstranit“ pro každé vyhledávání. Nebo můžete všechna svá vyhledávání smazat najednou pomocí možnosti „Vymazat vyhledávání“ nahoře.

delete fb history step 4



  • Krok 5: Facebook se vás zeptá, zda opravdu chcete odstranit všechna vyhledávání. Pokračujte kliknutím na tlačítko Odebrat.

delete fb history step 5

  • Krok 6: Voila! Vaše historie vyhledávání byla smazána.

Je skvělé, že Facebook dal tuto možnost smazání historie vyhledávání. Mnoho lidí není spokojeno s tím, co na Facebooku hledali, a obávají se, že pokud budou hacknuti nebo pokud jejich účty získají neoprávněný přístup, jejich vyhledávání by mohlo ohrozit obraz, který mají kolem nich lidé. Po provedení výše uvedených jednoduchých kroků budete moci snadno odstranit konkrétní vyhledávání nebo odstranit všechna vyhledávání, jak si přejete a mít klid.